vi skapar mycket

Här kan du se resultaten

Här kan du läsa mer om alla de konstnärliga, kreativa, inspirerande och spännande projekt som Ungas Röst-Nuorten Äänet är involverad i eller är med och arrangerar tillsammans med andra sverigefinska aktöer.

Resultatet av dessa projekt och andra kreativa projekt som anknyter till Ungas Röst eller sverigefinska unga, presenteras också här.

De projekt som redan har gjorts eller pågår hittar du under huvudrubriken 

För Unga. Under den hittar du sedan allt från utställningen De ungas röster till Networkingträffarna i bland annat Lund och Västerås som ordnas för att peppa aktiva sverigefinska unga.

Dessutom kan det vara värt att kolla in de rubrikerna som heter Ungdomcafé, det är nämligen en rolig kväll Ungas röst och Sverigefinska ungdomsförbundet tillsammans ordnar i kommuner för sverigefinska unga och som är en roligare form av ett samråd. Ett idé- och identitetsamråd kanske man skulle kunna kalla det som är ett roligt sätt att tillsammans fundera över vad man skulle vilja att det ordnas för en på finska i kommunen. Och kommunen då, jo de får en lång lista med idéer från unga på vad det faktiskt skulle vilja att det ordnas för dem.

Bild från utställningen Arvet med de ungas röster på Västmanlands läns museum sommaren 2015. 

Foto: Sanja Honkanen Skoog

LITE ANDRA KULTURPROJEKT
som också anknyter till det sverigefinska :)

Mukulatfest: 
-
kultur för barn i form av en rolig tvåspråkig en-dagsbarnfestival med olika tema och dessutom finns Mukulat goes museo - ett roligare museibesök för barn på två språk.

www.mukulatfest.se
Hän och Hen:
- RSKL:s demokratiprojekt för sverigefinska unga med jämnställdhet och likavärde i fokus som bl.a ordnar konserter, roliga träffar för unga och föreläsningar. 

www.hanochhen.se
FinskaNu:
Jobbar för att öka intresset för det finska i Sverige i form av bl.a teater, skolbesök, lässtunder och en portal.

www.finskanu.se
Sheriffi:
Popkultur på sverigefinska!

www.sheriffix.sheriffi.se

Spektrum (Västarvet)
Västarvets minoritetsprojekt Spektrum som bl.a gjort utställningen Vi är Romer och ordnar föreläsningar. 

www.vastarvet.se
Fin i Väst:
Satsningen på sverigefinska unga i Västragötaland med tre kulturlotsar som vill skapa ett nätverk av unga och ordna massa roliga evenemang för sverigefinska unga!

www.finivast.se

Tack till Allmänna Arvsfonden!