a finntastic evening

Nu är A Finntastic evening över för i år - Tusen tack alla ni som kom!

Foto: Vlaicu Bunduchi//Finntastic Foto: Vlaicu Bunduchi//Finntastic

Stort tack till alla underbara människor som bidrog till att göra Kulturnatten på Finlandsinstitutet i Stockholm till en helt fantastisk kväll i äkta 50-tals anda. Arbetsgruppen skickar en stor kram till alla de 1263 personer som tittade in till A Finntastic Evening under kvällen!

En stor kram också till alla som stod för kvällens program: EBBA DansklubbTärähtäneet ämmät / Nutty TartsFrida AnderssonPeriferia och Pietarin Spektaakkeli och konferencier Christoffer Strandberg - ni alla skapade verkligen en fantastisk stämning i huset!
 

Tusen tack alla för i år och vi ses väl igen nästa år ;)


psst.. bilder från kvällen hittar ni HÄR

ARRANGÖR & MEDVERKANDE
Finntastic arrangeras av en rad Sverigefinländska aktörer i Stockholm; Finlandsinstitutet, Sverigefinska Riksförbundet, Mukulat – barnkultur på sverigefinska, Finlandssvenskarnas Riksförbund i Sverige, Sverigefinska Ungdomsförbundet, den sverigefinländska tvåspråkiga teatern UusiTeatteri och Sverigefinländarnas Arkivs projekt Ungas röst. 

ETT LITET SMAKPROV PÅ VAD SOM VÄNTAR

boogie-woogie
             taggtrådsmusik
                             och finskt 50-tal

Nu är det dags för årets upplaga av "A Finntastic Evening" på Finlandsinstitutet. 
Den 25 april klockan 18 smäller det. Då drar årets program igång och 50-tals vindarna blåser in i hela huset. Finlandshuset får ett retrofilter och hela kvällen präglas av finsk 50-talskänsla.  

A Finntastic Evening samlar stora delar av det sverigefinländska kulturlivet och bjuder på lite Finland i Stockholm. Vad sägs om tvåspråkig teater, dansklubb med boogie woogie, taggtrådsmusik och en sprakande avslutning med folk, blues och rockabilly. För pysselsugna barn och vuxna ordnar Mukulat en konstverkstad i 50-tals anda.

program

18.00–18.45 
• Vernissage och Artist Talk. Tärähtäneet Ämmät (Nutty Tarts): Monokini 2.0.
18.30 
• Teaterföreställningen Dykare med UusiTeatteri
19.00 
• Öppet 50-tals dansgolv med Ebba Dansklubb
• 50-tals pyssel med Mukulat
20.00 
Singer-songwritern Frida Andersson
21.00 
Periferia
22.00 
Pietarin Spektaakkeli

Var? Snickarbacken 4 i Stockholm.
Hur hittar jag hit? T-bana till Hötorget (uppgång Tunnelgatan) eller Östermalmstorg (uppgång Birger Jarlsgatan)
Var kan jag läsa mer? 
På vår sida på Kulturnatt Stockholm elller på Finlandsinstitutets sida och så klart på vår alldeles egna facebooksida som du hittar här nedanför. Lajka den vettja så missar du inget :)