har du funderat på det här med minoritetsspråk- nu kan du få svaren

31.05.2017
Häromdagen lanserade Minoritet.se en sida som kort och gott har rubriken "Vanliga frågor om minoritetsspråk" och ger svar på frågor som bland annat Vad är ett minoritetsspråk?, Hur har de nationella minoritetsspråken valts ut? och är svenskt teckenspråk ett minoritetsspråk?   

Sidan hittar du HÄR (du när den också genom att klicka på bilden här intill) 

i höst drar de tvåspråkiga klasserna i gång i Haninge

30.05.2017
I många år har förberedelserna pågått men nu är tiden inne: I höst startar Haninge upp tvåspråkiga klasser i kommunal regi på Vikingaskolan.
Först ut är en förskoleklass dit det just nu finns nio anmälda.
Så här säger skolans rektor Johan Kant om förutsättningarna till Sisuradio:
"Vi har cirka nio elever i förskoleklassen som vill ha undervisning även på finska. Vi hoppas dock att det ska bli några till, tolv vore perfekt. Vi har också en tvåspråkig klasslärare och har rekryterat en tvåspråkig fritidspersonal."
Den tvåspråkiga klassläraren följer klassen från förskoleklass till årskurs 3. 
Hela nyheten i Sisuradio hittar du HÄR (på svenska) och HÄR (på finska).  

I sommar blir det finskt disco igen- denna gång i malmö och stockholm

30.05.2017
Ingen sommar utan disco, så uttrycker arrangörerna bakom den hyllade klubben Finskt Disco det. Och visst blir det disco i sommar, disco med äkta kesäfiilis. 
Den 15 augusti i Malmö under Malmöfestivalen och den 16 augusti i Stockholm under Kulturfestivalen.  
Mer info hittar du i Facebook-eventet HÄR

P.s Undrar du hur man dansar finsk disco? Så här förklarar arrangörerna det:
"Finsk disco dansas i olika stilar: fötterna kan till exempel landa bredvid varandra eller glida förbi i slutet av figurer med staccatosteg, men det viktigaste är att aldrig tappa känslan - disko fiilinki." d.s 

tre kronor made in finland - så heter läckö slotts sommarutställning

Läckö Slott. Foto: Petter Magnusson Läckö Slott. Foto: Petter Magnusson

29.05.2017
Under sommaren flyttar det finska in på Läckö Slott i Lidköping i form av Nationalmuseums utställning Tre kronor - Made in Finland för att hylla att Finland fyller 100 år i år. Därför vill man lyfta fram den gemensamma historien som Sverige och Finland har. 
Utställningen öppnar den 10 juni och visas fram till den 27 augusti och så här beskrivs den: 
"För att minnas vårt samförstånd och samtidigt hylla Finland visas i sommar en utställning med över 180 finska silverskatter. Det är ett för många svenskar okänt men ypperligt silver. Allt tar sin början i ett extraordinärt föremål från 1589. Föremålet är en så kallad kronkåsa, ett dryckeskärl. Utställningen löper genom historien ända fram till dagens moderna design." 
Mer kan du läsa på Läckö slotts hemsida HÄR.

5 folk festival gånger 3 i år - en i juni och två i juli!

26.05.2017
5 Folk Festival är festivalen där alla fem nationella minoriteter lyfts fram i olika programpunkter. 
I år ordnas den dessutom tre gånger, en på nationaldagen den 6 juni, den andra den 5 juli och den tredje är den 19 juli.  Alla i Stockholm.

Den 6 juni är det i Skarpnäck  mellan 12-19 som festivalen går av stapeln och där är det sverigefinska programmet en workshop i finsk tango och konsert med Mirja Palo.  Den 5 juli är Kungsträdgården mellan 13-21 som gäller och även då blir det finsk tango workshop och Maria Ruottinkoski och Seppo Härkönen uppträder. 19 juli är det också Kungsträdgården som gäller och tiden 13-21. Även då kan du ta chansen att gå på en workshop i finsk tango, men inte nog med det, på kvällen uppträder ingen mindre än Arja Saijonmaa! 

Dessutom kan du under alla tre dagarna besöka minoritetstältet, lära dig mer om alla de fem nationella minoriteterna, snacka med minoritetsföreträdare på plats eller kolla in de utställningar som visas.  Mer information och tider för de olika programpunkterna hittar du på 5 Folk Festivals Facebook-sida HÄR.  

erkki-skolan - eskilstunas sverigefinska skola ser ljust på framtiden

24.05.2017
Sverigefinska skolan i Göteborg har stängt och den i Kista är under skolinspektionens lupp, men för Erkki-skolan i Eskilstuna blåser det andra vindar. Här ser man positivt på framtiden. Skolan har i år klarat sig utan anmärkningar från Skolinspektionen och har dessutom många nya elever som ska börja i höst. I ettan börjar det nämligen 16-17 elever. Dessutom går det 100 elever i skolans förskola och 80 i skolan. 
Hör rektorn Hanna Waldén berätta i Huomenta Ruotsi i Sisuradio om varför hon ser så ljust på framtiden för skolan och vad det är man gjort för att vända trenden med färre elever och för att åtgärda den tidigare kritiken från skolinspektionen.
Sändningen hittar du HÄR.  

arvet till rundradiomuseet i motala i sommar

23.05.2017 uppdaterat 5,6.2017
Lördagen den 3 juni invigs Arvet på Rundradiomuseet strax utanför centrala Motala. Att utställningen visas här i sommar är en del av firandet av Finland 100 år.  
Förutom utställningens vanliga presentationen av andra och tredje generationens sverigefinnar i form av intervjuer på roll-ups, finns här även verk av elever från Fria Internmilia skolan i Motala.  
Rektorn Riitta Paananen från Fria Internmilia skolan är också den som inviger utställningen.
Utställningen går att se mellan den 3 juni och 2 september 2017 och mer om den och Rundradiomuseet kan du läsa HÄR och på museets Facebook-sida HÄR

Uppdaterat 5.6.2017
Bilder från inviningen och barnens verk hittar du HÄR

lek med mumin i ny utställning i lund

Foto från Kulturen i Lund Foto från Kulturen i Lund

22.05.2017
I helgen öppnade en ny utställning på Kulturen i Lund där man kan leka med mumintrollet. Utställningen som kort och gott heter Mumin-en lekutställning öppnade den 21 maj och går att besöka fram till våren 2018 och finns i Allmogehallen. Och vad är det då som väntar?
Så här beskrivs den av Kulturen: 
"Här ska man kunna leka, hoppa, läsa eller bara drömma sig bort. Och vare sig man känner sig nyfiken som Mumintrollet, busig som Lilla My eller äventyrlig som Snusmumriken, kommer det att finnas något som lockar. Utställningen vänder sig till barn och alla med barnasinnet kvar." 

Mer om utställningen plus en massa bilder från den hittar du HÄR.

Arvet med de ungas röster till torndedalens museum i sommar

19.05.2017 uppdaterad .31.05.2017
Sommarens utställning på Tornedalens museum är ingen mindre än vandringsutställningen Arvet med sidoutställningen De Ungas röster där elever från Språkskolan skapat kring temat Mitt Finland. Utställningen kommer att stå hela sommaren: från den 23 maj till den 13 augusti 2017. 
Utställningen invigs på museet den 23 maj av Bengt Westman, ordförande i barn- och ungdomsnämnden och Sverigefinländarnas arkivs chef Erkki Vuonokari . Eleverna som varit med på De ungas röster utställningen berättar också om arbetet med den och  Språkskolans åk 3 elever sjunger. Läs mer om museet på deras Facebook-sida HÄR 

Uppdaterat 31.05.2017
Se bilder från invigningen och barnens verk HÄR

massa finsk design i p1 - hör om flera aktuella stora designutställningar

17.05.2017
Sugen på att lyssna på något intressant om design? Då ska du kolla in det här! Massor av finskt var det nämligen i P1 Kultur häromdagen. Under rubriken Finska formkurvan snackades det både om den nya Alvar Aalto-utställningen på Ateneum i Helsingfors (som visas 11.5-24.9 2017) och om hans betydelse för den finska formen, om den digitala utställningen 100 Objects from Finland, med samlaren Kaj Forsblom vars samling av finsk design kommer att visas på Nationalmuseum på Kulturhuset Stadsteatern och så har tagit sig en funderare med tidskriftens Forms biträdande chefredaktör Salka Hallström Bornold om hur det kommer sig att man har så mycket design i hemmen i Finland jämfört mot Sverige.  Reportaget hittar du HÄR (du når det också genom att klicka på bilden)

P.s Den digitala utställningen 100 objects from Finland hittar du HÄR och på den kan du skriva in ditt födelseår (eller något annat år du vill ha info om) och se vilket finskt design föremål eller produkt som skapats det året. T.ex. kom Fortuna spelet 1926, Aino Aaltos glas 1932 och Jokapoika paita 1957,  d.s 

uppdaterat 29.05.2017
Nu finns ett reportage på Sisuradio som handlar om den digitala utställningen 100 objects from Finland. I den intervjuas Hilla Tuominen, kulturproducent vid Finlandsinstitutet. Reportage i Sisuradio hittar du HÄR (på finska) och på svenska i text HÄR

glädjebesked - satsningen Fin i väst får fortsatt stöd

16.05.2017
Hurra! Satsningen Fin i väst får fortsatt finansiering av Västra Götalandsregionen, och det i hela 3 år framåt! 
Så här skriver Fin i Väst i ett pressmeddelande:
"Den 27 april beviljade Västra Götalandsregionens avdelning för mänskliga rättigheter ett treårigt verksamhetsstöd till Sverigefinska Riskförbundet Västra Götalands distrikts ungdomssatsning FIN I VÄST. I motiveringen skrivs bland annat att "arbetet är ett pionjärarbete i Sverige [...] och bidrar till stärkt egenmakt för barn och unga med rötter i Finland."

Med andra ord kommer Fin i Väst de kommande tre åren fortsätta jobba för alla barn och unga, unga vuxna och barnfamiljer med finska rötter. Tummen upp för det! 
Hela pressmeddeandet hittar du HÄR.

Nytt album från darya & Månskensorkestern ute nu

16.05.2017
Nu är den här, Darya & Månskensorkesterns nya skiva Uusi Atlantis/Det nya AtlantisPå den finns bland annat de tidigare under våren släppta singlarna Tuhlaajat och Helsingistä Boråsiin – Från Helsingfors till Borås.  
Och inte nog med det Darya var dessutom med i programmet Soilin seurassa i Sisuradio här om dagen och snackade om nya skivan plus bjöd på några smakprov! Intervjun i Sisuradio hittar du HÄR och den nya skivans alla låtar hittar du också på Spotify, mer info om skivan och en länk till låtlistan med albumets alla låtar hittar du HÄR

en timme i finska är för lite - det tycker europarådet och efterfrågar satsning

12.05.2017
En timmes undervisnig i modersmål i veckan är för lite. Det konstaterar Europarådet i sin granskning av Sverige. Vill man att de nationella minoritetsspråken ska överleva måste man satsa mer på undervisningen i dem. Därför kommer nu Europarådet med fem huvuduppmaningar:
1. Stärk utbildningen i minoritetsspråken - utifrån behoven hos talarna av språken och med hänsyn till varje språks specifika situation, till exempel genom att öka mängden undervisning.
2. Se till att modersmålsundervisningen i minoritetsspråken ger eleverna möjlighet att uppnå en ordentlig skriv- och läskunnighet i minoritetsspråken.   
3. Utöka mängden tvåspråkig undervisning på finska och samiska och starta tvåspråkig undervisning på meänkieli.
4. Utveckla ett system för lärarutbildning för minoritetsspråkslärare - utifrån behoven hos talarna och med hänsyn till varje språks specifika situation, till exempel behövs utbildning även av förskolelärare och grundskolelärare för lägre åldrar.
5. Överväg att starta liknande språkcentrum som det Samiska språkcentrumet även för de övriga minoritetsspråken.

Du hittar de här fem uppmaningarna iSisuradio reportage tillsammans med kommentarer från professor Jarmo Lainio som är Sveriges representant i Europarådets expertkommitté för minoritetsspråksstadgan HÄR (du når den också genom att klicka på bilden).
Även minoritet.se har skrivit om det här, det hittar du HÄR.
Dessutom har SVT Uutiset lyft ämnet, det hittar du HÄR

Hur många har rätt att läsa finska som modersmål? - brist i skolverkets siffror

10.05.2017
Hur många är det egentligen i Sverige som har rätt att läsa finska som modersmål? drygt 9 000 säger Skolverkets statistik men det råder en osäkerhet om de siffrorna faktiskt avslöjar hela sanningen. För samtidigt visar SCB:s statistik att det finns drygt 90 000 barn i grundskoleålder som har finska rötter. Skolverket berättar för Sisuradio att de är medvetna om att deras siffrorna kanske inte ger en rättvis bild och att de som syns i statistiken är de föräldrar som är medvetna om att deras barn har rätt till modersmålsundervisning.  
De nya reglerna i skollagen möjliggör nu att även de med finska rötter som inte tidigare haft kunskaper i finska eller talat/talar språket hemma har rätt att läsa det från nybörjarnivå, vilket kan leda till att fler börjar läsa språket nu.  
Hela nyheten kan du läsa HÄR (du når den också genom att klicka på bilden)

finlandssvenskarna kan bli nationell minoritet - regeringen ska utreda frågan

04.05.2017
Finlandssvenskarna är nu ett steg närmare att bli nationell minoritet i Sverige. Det efter att riksdagen igår eftermiddag röstade om att regeringen ska utreda om finlandssvenskarna ska få nationell minoritetsstatus i i Sverige. 263 riksdagsledamöter röstade för en utredning, 43 röstade emot. Läs och hör mer HÄR i Sisuradios nyhet där bl.a. Kerstin Lundberg (C) som länge arbetat för att finlandssvenskarna ska bli en nationell minoritet, uttalar sig i frågan eller i SVT Uutisets reportage HÄR
Även finlandssvenska medier lyfte nyheten, såsom bl.a Svenska YLE som både pratat med Finlandssvenskarnas riksförbund, FRIS, och Kerstin Lundberg (C). Till dem säger Kerstin följande: "Jag tycker att det är en miss som måste rättas till. Vi har delat den sverigefinländska gruppen. Vi har gjort den ena till nationell minoritet och den andra till ingenting." Hela artikeln hittar du HÄR (du når den också genom att klicka på bilden).

05.05.2017
Även den finska dagstidningen Helsingin Sanomat uppmärksammar detta och har pratat med Finlandssvenskarnas riksförbunds,FRIS, företrädare och minoritetsexpert Barbro Allart Ljunggren som är glad över förslaget och med Dennis Barvsten, ordförande för Sverigefinska ungdomsförbundet som inte är lika glad över möjligheten att finlandssvenskar eventuellt skulle bli en egen minoritet i Sverige. Hela artikeln hittar du HÄR. Även på Ungdomsförbundet egen hemsida kan du läsa om deras ståndpunkt i saken. Den hittar du HÄR.

19.05.2017
Även SVT Uutiset har lyft upp upp frågan och det att Sverigefinska ungdomsförbundet är emot förslaget. De har gjort en längre intervju med förbundets ordförande Dennis Barvsten där han berättar om varför man valt den linje man har gjort. Reportaget sändes i SVT Uutiset den 18 maj, hela sändningen hittar du på SVT Play HÄR och ett kortare webbinslag och text om samma sak hittar du HÄR.

Patricia fjellgren får minoritetsspråkspriset 2017!

Skärmbild från minoritet.se Skärmbild från minoritet.se

12.05.2017
I går, den 11 maj, under Språkrådets årliga konferens Språkrådsdagen delades årets minoritetsspråkpris ut. I år går priset till Patricia Fjellgren för hennes arbete med att återuppliva de samiska språken. Patricia har varit språkkonsulent på Samiskt språkcentrum där arbetat med revitalisering av de samiska språken. Juryns motivering lyder följande:
 ”Hennes framgångar i arbetet har bidragit till ökad status för fler minoritetsspråk. De metoder som används för revitalisering av de samiska språken kan lätt tillämpas på andra hotade språk.”
Prisutdelare var gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström
Patricia själv kommenterar priset så här i Sameradion:
"- Kul, oväntat. Fint att få ett pris. Känns bra att Sápmi också får ett pris nu"
Läs mer om det här i Språkrådets pressmeddelande HÄR, på minoritet.se HÄR och i Sameradion HÄR.

Möt coola sverigefinska liinu diaz rämö i en lång intervju i sisuradio

08.05.2017
Liinu Diaz Rämö är en av dem som är med i boken och utställningen Stoltsverigefinne (och som haft hand om Instagram-kontot @stoltsverigefinne). Men inte nog med det, nu kan du också få reda på mer om henne och höra hennes historia i Sisuradio.
Häromdagen var hon med i programmet Soilin seurassa och snackade om sin barndom i Sverige och Chile och den nu stundande flytten till Guatemala. Hon berättar bl.a annat att hon numera ser hela världen som sitt hem; att platsen i sig inte spelar så stor roll utan det att hon känner sig lycklig där, och att hennes hjärtefrågor är mänskliga rättigheter och att bekämpa fattigdom.
Hela intervjun (56 minuter lång) hittar du HÄR.

Skolinspektionen riktar kritik mot sverigefinska skolan i kista

03.05.2017
Sverigefinska skolan i Kista har fått kritik av Skolinspektionen. Det berättar Sisuradio som både varit i kontakt med skolans företrädare och med Skolinspektionen. Bland annat kritiseras bristen på specialundervisning, skolpsykolog och kurator.
Fram till augusti har skolan på sig att åtgärda bristerna. Skolan tycker de granskats extra hårt denna gång och att de åtgärder som man tidigare redovisat nu inte duger och att det känns som det här är ett tecken på att man vill köra ner små skolors verksamhet. Skolinspektionen svarar i sin tur att de denna gång gjort en mer grundlig undersökning än tidigare år och därför haft fler påpekande än tidigare. Mer om det här hittar i Sisuradios nyhet HÄR och Skolinspektionens svar hittar ni i nyheten HÄR

10.05.2017
SVT Uutiset berättar idag att Sverigefinska skolan i Kistas rektor beslutat att avgå och kommer att sluta i samband med vårterminens skolavslutningen. Det kan du läsa mer om HÄR. Även Sisuradio har lyft det att rektorn nu avgår, deras reportage hittar du HÄR.

finskt fyrverkeri - ny utställning på slottsholmen i malmö 

Foto från malmo.se Foto från malmo.se

02.05.2017
Den 6 maj öppnar utställningen Finsk Fyrverkeri på Slottsholmen i Malmö som är en del av Malmö museer. Här får du möta finsk design i form av designklassiker som Eero Aarnios Åskbollen till unga formgivare som precis är påväg att slå igenom stort.  Så här beskriver de själva utställningen:  "Finskt fyrverkeri firar Finlands 100 år av självständighet och görs i samarbete med FINSK FORM i Malmö. I utställningen ingår 12 reflektioner om Finland och finskhet som speglar Sveriges och Finlands gemensamma historia och samtid. På Borggården visas teckningar av konstnären Katja Tukiainen och fotografier ut serien Aino av Nina Backman."
Utställningen visas mellan den 6 maj till den 24 september 2017. 

Mer om utställningen kan du läsa HÄR och om invigningen på deras Facebook-event HÄR

Maj 2017

Se hit alla unga med finska rötter i uddevalla - här är kvällen för dig!

19.05.2017
Bor du i Uddevalla? Missa då inte det här. Tisdagen den 30 maj kl 17.00-19.00 ordnar Fin i Väst Fin(n)fika på Bryggeriet (Södra hamngatan 10) för dig som är ung/ung vuxen med finska rötter.
Så vad är då Fin(n) fika? Så här beskriver de själva det: Fikaträff för unga & unga vuxna med finska rötter! Kom och snacka, fika, träffa andra & berätta om dina idéer & önskemål för aktiviteter med finsk anknytning!

Mer info hittar du på deras FB-event HÄR och känner du att det här är något du gärna vill gå på anmäler du dig HÄR. Och bäst av allt, de bjuder alla som kommer på fika :)   

Internationella seriefestivalen i stockholm lyfter upp finland 100 år i år

18.05.2017
Nu i helgen, den 20-21 maj är det dags för den 19:e upplagan av Stockholms internationella seriefestival 2017 på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.I årets festival har man dessutom valt att lyfta upp Finland 100 år jubileet som ett av årets teman i programmet.
Det här märks bland annat genom att det blir samtal med finska serieskapare såsom ett panelsamtal med finska serieskapare om finska serier idag. På det medverkar Tommi Musturi (Helt enkelt Samuel) Anna SailamaaFemicomix och Jonna Kuitunen. Dessutom blir det en specialvisning av filmen Tom of Finland! Hela programmet hittar du HÄR (du når det också genom att klicka på bilden här intill)

Västerås barnfestival bjuder på mycket sverigefinskt program på lördag

18.05.2016
På lördag, den 20 maj, är det dags för Västerås Barnfestival och där bjuder Finskt förvaltningsområde i Västerås (och de andra finska förvaltningsområdena i länet) på en hel del sverigefinskt program för barn och barnfamiljer  i form av bland annat teater. Två oika föreställning blir det. Den ena är äventyrssagan Mamma ska räddas som handlar om en flicka som räddar sin mamma som blivit tillfångatagen och den andra är en showen Miska Pressan Katti med barnartisten och ballongkonstnären Miska som bjuder på en fartfylld föreställning och dessutom knyter ballongfigurer till barnen mellan showerna.  Plats är Stadshusentrén med start 10.30 (Miska) nu på lördag den 20 maj. 
Kolla in bilden för mer info om tiderna eller på FB-eventet HÄR.

dubbelt medborgarskap - Värnplikt i två länder - hör unga berätta hur det är

15.05.2017
För unga i Sverige med dubbelt medborgarskap i Finland och Sverige väntar i år inte bara ett utan två brev med kallelse till mönstring, ett från Finland och ett från Sverige. Det på grund av att Sverige nu valt att återinföra allmän värnplikt (som togs bort 2010) och denna gång gäller den både kvinnor och män. Unga som är födda 1999 och 2000 är de som kommer få kallelsen.  Men hur tänker sverigefinska unga kring det här? Vill man göra värnplikt eller inte? Och i så fall i vilket land? Hör Sebastian Turkus och Alexandra Bergströms funderingar kring det här  i Sisuradio HÄR.  

sugen på att lära dig finska i sommar? - kolla då in dessa kurstips

11.05.2017
Har du alltid velat lära dig mer finska? eller kanske lära dig det helt från början? Och det helst i Finland? Då ska du kolla in den listan Finlands Ambassad i Stockholm har gjort. På den tipsar de om en rad olika finska kurser i sommar på alla olika nivåer.  Vad sägs sommargymnasiet (fler orter) för dig som är 15 år och uppått eller kanske en intensivkurs vid Hanaholmen utanför Helsingfors? Dessutom finns här ett kurstips inför hösten, nämligen finska kurser vid Finlandsinstitutet i Stockholm.
Hela listan hittar du HÄR.

finlandssvensk litteraturdag i göteborg nu på lördag

09.05.2017
Nu på lördag, den 13 maj, ordnas det en finlandssvensk litteraturdag på Statsbiblioteket i Göteborg. Dagen är en del i evenemanget Litterär Salong som inleds nu på torsdag.  Under litteraturdagen står den finlandssvenska litteraturen under de senaste 50 år en i fokus och det ges en möjlighet att möta prisbelönta flera författare. På plats finns Pia Forsell, litteraturhistoriker, Svenska litteratursällskapet i Finland, författarna Zianida Lindén och Peter Sandström (båda från Åbo) och skådespelaren Birgitta Ulfsson som är aktuell med sin självbiografi Birgitta Ulfsson – med och mot min vilja. Plats är Hörsalen och tiden 13.00-15.30. 
Mer information om dagen och hela programmet för Litterär Salong som pågår mellan den 11-14 maj i Göteborg hittar du HÄR

barnfilmen risto rappare visas på sjöfartsmuseet i göteborg den 20 maj

05.05.2017
Lördagen den 20 maj visas den hyllade och efterfrågade finska barnfilmen Risto Rappare och den snåle från Sevilla på Sjöfartsmuseet vid Stigbergstorget i Göteborg. Filmvisningen börjar klockan 13 och är helt gratis att se, det enda man behöver lösa är en entrébiljett. Entrén är gratis för alla upp till 25 år och för alla över det kostar det 40 kr (och då får man samtidigt ett årskort till flera av Göteborgs museer). Obs! Antalet platser är begränsat så det är bra att komma i tid). Filmen har finskt tal och sång men är textad till svenska.

Fin i Väst är de som ligger bakom filmvisningen och mer info hittar du på deras hemsida HÄR och på Facebook eventet HÄR

Unga i borås kolla in det här! - Nu kan ni hänga med på Fika med finska tecken

03.05.2017
Onsdagen den 10 maj kl 17.30-19.30 ordnar Fin i Väst Fin(n)fika på Brygghuset i Borås för dig som är ung/ung vuxen. Så vad är då Fin(n) fika? Så här beskriver de själva det: Fikaträff för unga & unga vuxna med finska rötter! Kom och snacka, fika, träffa andra & berätta om dina idéer & önskemål för aktiviteter med finsk anknytning!

Mer info hittar du på deras hemsida HÄR och på deras FB-event HÄR och känner du att det här är något du gärna vill gå på anmäler du dig HÄR.