Bilder som rör upp känslor

Tänk vad mycket politiska debatter bilder kan skapa. Det räcker med ett vältaget fotografi i rätt tidpunkt och på rätt sak för att röra upp känslor och för att skapa stora diskussioner. Tycker att det finns så många olika saker som man kan tänka på och ta hänsyn till i sådana sammanhang. Framförallt så tycker jag att det känns väldigt lockande med fotografering och skulle gärna jobba som det själv. Det är dock betydligt lättare sagt än gjort.

Kommer ihåg att jag tänkte det redan när jag var hos fotograf Ida Bygdén i Skellefteå, att jag tyckte att hon var väldigt duktig på det hon gjorde. Märktes verkligen att hon kunde sin sak. Och det märkes att hon varit intresserad av fotografering och bilredigering och jobbat som fotograf i många år.

Förövrigt så tipsar jag varmt om just Ida Bygdén Photography för jag har verkligen inte sett någon annan fotograf här omkring i Skellefteåområdet som tar lika snygga, mjuka och unika bilder som hon gör. De får en slags dimma över sig och blir helt magiska. Verkligen någonting utöver det vanliga.

Sen är väl inte Ida Bygdén någon som tar bilder som ska röra upp känslor eller skapa diskussioner men hon är minst lika duktig som de som gör det. Det beror bara på vad som fotografer väljer att fokusera på i sina verk och vilka sorters bilder de tar. Som det ser ut nu så fotograferar Ida Bygdén Photography i Skellefteå mest gravid och bröllopsbilder och inget utav det är något som rör upp till diskussion eller negativa känslor utan snarare bara positiva och glädjande känslor.